The 5-Second Trick For marka şehir eğitimleri
The 5-Second Trick For marka şehir eğitimleri
Blog Article
SWOT analizi sonucunda ortaya çıkan şehrin diğer şehirlerle rekabet edebileceği, farklılaştığı noktalar belirlenmeli,
Marka olmuş ya da markalaşma yolculuğundaki şehirlerde de dikkat edilmesi gereken önemli detaylar bulunmaktadır. Örneğin, Adana’da bir dönem hemen her sokak lambası direğinin üzerinde görülebilen, "Acil Haşere Mücadelesi" reklam afiş çalışmaları, şehre gelen ziyaretçiler gözünde, şehrin bir haşere istilasına uğradığı ya da uğrayabileceği imajını yaratmış ve şehrin algısını ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir.
Tabiki tam terside mümkün. Bu duruma yine İstanbul’u örnek gösterebiliriz. sixteen. Yüzyılda Dersaadet (Mutluluk Kapısı) olarak anılan İstanbul 1990’lı yıllarda şehrin yaşadvertığı altyapı problemleri nedeniyle Mega Köy olarak anılmaktaydı.
Şehir pazarlaması, şehrin bütün unsurlarını kapsar. Bu unsurlardan en önemlilerinden biri ise insan unsurudur. İnsan unsurunun daha iyi anlaşılması için bir örnek vermek istiyorum.
Sizlerle aşağıda paylaştığım puanlar bir araştırma sonucu değildir. Örnek teşkil etmesi açısından Türkiye özelinde kendi verdiğim puanlardır.
Şehirler de bir ürün gibi pazarlanma teknikleri ile mi tanıtılıyor? Bu yöntemlerden de kısaca bahseder misiniz?
Bu yüzden de temposu yüksek meslekler arasında yerini alır. Ve belirlenen hedef kitleyle ilgili araştırmaları takip eder, marka pazarıyla ilgili analizler yapar ve markanın paydaşlığını yapan kişilerle iletişimini geliştirmeye çalışır.
Şehir pazarlaması ve marka olmak dendiğinde akla gelen en önemli örneklerden biri de şüphesiz The big apple’tur. 1977 yılına gelindiğinde Big apple'un suç oranı astronomik rakamlara ulaşmış, harabeye dönüşen semtlere ve bölgelere sahip bir kent haline gelmişti. BirçAlright firma iş merkezlerini bu yüzden başka eyaletlere taşımay wellı planlıyordu.
Konuyu sizin içeriğiniz kadar net antabilen bir makale yok diyebilirim. Verdiğiniz bilgiler için çOkay teşekkürler ufuk açıcı bir click here makaleniz var.
Kısacası hem ekonomik hem de kültürel açıdan marka şehirler, devletleri avantajlı konuma yerleştirebiliyor. Yani tarih boyunca çekim merkezi olan şehirlere sahip devletlerin güç kazandıkları gerçeği bugün de geçerliliğini koruyor.
Markalaşma süreci de şehir yönetici ve sakinlerinin şehrin mevcut marka değerini hedefledikleri yeni marka değerine ulaştırmak için harcayacağı emek ve zamanı kapsar.
İstanbul’un bu kadar kriteri bünyesinde barındırması da aslında ne kadar eşsiz olduğunun bir göstergesi olduğunu unutmayalım.
Marka danışpersonı, markanın hedef kitleyle doğru ve etkili bir iletişim kurması için stratejiler geliştirir.
Bu durumda şehir yöneticileri tarafından hedeflenen kitlenen şehrimizden haberdar olmasını sağlayacak pazarlama aksiyonlarının alınması gerekir.
Report this page